Kaygılı Olduğumuzu Nasıl Anlarız

Kaygılı Olduğumuzu Nasıl Anlarız

Kaygılı Olduğumuzu Nasıl Anlarız

 

Kaygı, bir diğer adıyla anksiyete, aşırı ise psikolojik bir bozukluktur. Günlük yaşam stresi içerisinde inişli çıkışlı duygulanımlar yaşamamız, zaman zaman kaygılanmamız veya içe kapanmamız hayatın normal akışı içerisinde olağan bir durumdur.

 Kaygı bozukluğu tanısı almış bir insan ise hayatın bu normal akışı içerisinde çoğunlukla aşırı kaygı hissetmektedir. Bu aşırı kaygılı ruh hali kişinin günlük işlevlerini bozabilecek seviyeye ulaşabilmektedir. Ayrıca kişide bedensel belirtiler de kendini göstermektedir.

 

Bedensel Belirtileri

Sürekli kaygılı ve endişeli ruh hali

Huzursuzluk

Nefes darlığı

Sıcak veya soğuk basması

Titreme

Boğazda yumru hissi

Çarpıntı

Kas gerginliği

Uyku problemleri

 

 

 

Tüm bunları hissetmemek için neler yaparız;

 

Kaygı bozukluğuna sahip bir birey kendini rahatlatmak için bir takım davranışlarda bulunabilir. Bunun sebebi ise kişinin kaygılı ruh halinden kısa vadelide olsa kurtulma, rahatlama çabasıdır. Bu davranışlar ise şöyledir;

Alkol kullanımı

Sürekli düşünme hali

Sürekli plan yapma

Uyuma isteği

Çok fazla yemek ve atıştırmalık yeme isteği

Telefon, bilgisayar ve tv ile çok fazla vakit geçirmek.

 

bu davranışlar bireyleri kısa vadeli de olsa rahatlatmaktadır. Peki biz bu noktada uzun vade de hayatımızı anlamlı ve zengin kılmak için neler yapabiliriz.

 

Ruh Sağlığı Profesyoneli

 

Bu noktada bir ruh sağlığı profesyoneline başvurmak, yardım almak kişiyi uzun vadeli yaşamında zengin ve anlamlı bir hayat yaşamasına yaklaştırmaktadır. Terapi sayesinde kişinin hayatında sorunun ana kaynağına yolculuk yapılır, bireyin yaşamsal işlevlerine odaklanılır ve değişim süreç içerisinde gerçekleştirilir. Bu noktada Bakırköy de bulunan psikolog arkadaşlarımızla birlikte kaygı bozuklukları ilgili çalışmalarımızı sürdürmekteyiz. 

 

Psk. Tunahan ŞAHİN

Bakırköy Psikolog

 

Bu gönderiyi derecelendirmek için tıklayın!
[Toplam: 4 Ortalama: 5]
1 Yorum
Leave a reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir